رفع مشکلات رایج مانیتور LCD/ مانیتور ال جی یکی از قطعات مهم در کامپیوتر است که در صورت خرابی می توانید دچار اختلال در کار شما شود. در دنیای امروز خرابی ها بسیار کمتر شده است اما با این حال، در اینجا شایع ترین خرابی ها برای مانیتور ال جیهای LCD مدرن، و آنچه که می توان برای رفع آنها انجام داد یا نه، آورده شده است.
پریدن تصویر یا سوسو زدن
اگر صفحه نمایش مانیتور ال جی شما اغلب چشمک می زند یا لکنت دارد، ممکن است با چند مشکل متفاوت مواجه شوید. ممکن است چیزی به سادگی یک کابل ویدیو شل یا معیوب باشد. بنابراین ابتدا کابل مانیتور ال جی و انتهای کامپیوتر را ببندید (مطمئن شوید که پیچ های نگهدارنده را کاملاً سفت کنید، اگر کابل شما آنها را دارد) یا به سادگی کابل را تعویض کنید. همین موضوع در مورد کابل برق نیز صدق می کند: مطمئن شوید که در هر دو طرف آن ایمن است و اگر مشکل ادامه داشت، در صورت امکان آن را تعویض کنید.
تنظیم نادرست نرخ تازه سازی نیز می تواند باعث سوسو زدن شود. نرخ تازه سازی تعداد دفعاتی است که رایانه تصویری را به مانیتور ال جی در هر ثانیه ارسال می کند که بر حسب هرتز بیان می شود. اکثر نمایشگرهای LCD از فرکانسهای 59 یا 60 هرتز استفاده میکنند، اگرچه 75 هرتز، 120 هرتز و 144 هرتز نیز در مانیتور ال جیهای پریمیوم یافت میشوند. به تنظیمات صفحه نمایش سیستم عامل خود بروید (روی دسکتاپ راست کلیک کنید و به تنظیمات صفحه نمایش > ویژگی های آداپتور نمایش > مانیتور ال جی در ویندوز 10 بروید) تا مطمئن شوید که تنظیمات هرتز مناسب اعمال شده است—شاید لازم باشد درایورهای ویدیوی خود را نیز به روز کنید.
متأسفانه، بیشتر علائم سوسو زدن ناشی از کمبود برق در جایی در خود مانیتور ال جی است. این امکان وجود دارد که انرژی زیادی از یکی از مدارهای الکتریکی خانه خود بگیرید یا محافظ برق خود را بیش از حد بارگیری کرده باشید – فقط کافی است آداپتور برق را به دوشاخه دیگری منتقل کنید تا این مورد را آزمایش کنید. اما به احتمال زیاد یک جزء شل یا بد کار در خود مجموعه صفحه نمایش وجود دارد. اگر اینطور است، تعمیر یا جایگزینی راه حل است.
خطوط عمودی
خطوط سیاه یا تک رنگ در صفحه نمایش های LCD به دلیل مشکلات مختلفی ایجاد می شوند، اما اگر رفع استانداردهای ذکر شده در بخش سوسو زدن بالا آنها را برطرف نکرد (کابل های ویدئو و برق خود را برای وجود مشکل بررسی کنید، درایورهای جدید را نصب کنید)، احتمالاً یک نقص فیزیکی در خود صفحه نمایش است. مانیتور ال جی خود را روی رایانه یا لپ تاپ دیگری امتحان کنید تا ببینید آیا مشکل همچنان ادامه دارد یا خیر. اگر اینطور باشد، احتمالاً به دنبال جایگزینی هستید، زیرا خطا تقریباً به طور قطع در پنل LCD (گرانترین جزء مانیتور ال جی) است.
پیکسل های مرده یا گیر کرده
یک پیکسل “مرده” یک نقطه روی صفحه LCD شما است که روشن نمی شود و به صورت یک یا چند مربع سیاه نشان داده می شود. پیکسلهای «Stuck» شبیه به هم هستند، اما بهجای اینکه سیاه نشان داده شوند، روی یک رنگ چسبیدهاند که با تصویر صفحه رایانه مطابقت ندارد، معمولاً قرمز، سبز یا آبی.
برای یک پیکسل مرده کار زیادی نمی توانید انجام دهید – این یک نقص فیزیکی پانل صفحه نمایش است. خوشبختانه یک یا دو پیکسل مرده معمولاً به این معنی نیست که باید کل مانیتور ال جی را دور بریزید. مطمئناً می توان آن را دور زد یا نادیده گرفت. شما همچنین می توانید به دنبال جایگزینی با گارانتی باشید، اگرچه بسیاری از تولیدکنندگان مانیتور ال جی تا زمانی که چندین پیکسل از بین نرود صفحه نمایش را تعویض نمی کنند.
یک پیکسل گیر کرده ممکن است موضوع متفاوتی باشد. بسته به اینکه مشکل دقیقا چگونه ظاهر می شود، ممکن است بتوان پیکسل را به حالت کار خود بازگرداند. تکنیکهای مختلفی برای این کار وجود دارد، از «ماساژ کردن» فیزیکی خود پنل صفحه تا اجرای برنامههایی که به سرعت بخشی از صفحه را در طیف رنگی میچرخانند. میتوانید برخی از این راهحلها را همانطور که در راهنمای ما برای پیکسلهای گیر کرده بیان شده است، امتحان کنید، اما هشدار میدهم، در تجربه شخصی من، یافتن راهحل پایدار برای پیکسلهای گیر کرده بسیار نادر است.
ترک ها، لکه ها و خش ها
اگر مانیتور ال جی شما دارای یک ترک قابل مشاهده، یک ناحیه تغییر رنگ بزرگ یا یک نقطه سیاه/چند رنگ است که با شبکه پیکسلی همخوانی ندارد، در معرض آسیب فیزیکی قرار گرفته و پنل LCD آسیب دیده است. در اینجا هیچ کاری نمی توانید انجام دهید: حتی اگر مانیتور ال جی شما در دوره گارانتی خود باشد، تقریباً مطمئناً آسیب فیزیکی را پوشش نمی دهد. می توانید سعی کنید خود پنل LCD را تعویض کنید، اما از آنجایی که به هر حال قطعه جایگزین تقریباً به اندازه یک مانیتور ال جی جدید گران خواهد بود، ممکن است شروع به خرید کنید.
علت مشکلات تصویری در مانیتور الجی