مانیتور چیست؟
صفحه نمایش یا مانیتور رایج ترین دستگاهی است که برای گرفتن خروجی از کامپیوترها مورد استفاده قرار می گیرد. از مانیتور برای مشاهده اطلاعات در حال پردازش در کامپیوتر استفاده می گردد.
در درجه اول کیفیت تصویر در مانیتورها به کیفیت قطعات الکترونیکی به کار رفته در آنها بستگی دارد. هرچه از قطعات با کیفیت تری در ساخت مانیتور استفاده شود، طبعاً کیفیت تصویر آن مانیتور بیشتر خواهد بود.
از دیگر عوامل تعیین کیفیت تصویر مانیتور میزان رزولوشن صفحه نمایش است. این عامل به اندازه و تراکم نقاط یا پیکسل ها در مانیتور مربوط است. تمامی تصاویر اعم از کاراکترهای گرافیکی، حروف، ارقام و علائم ویژه و تصاویر گرافیکی در مانیتورها به وسیله نقاط کوچکی ساخته می شوند که به آنها پیکسل می گویند. هرچه تعداد پیکسل ها در مانیتور بیشتر باشد وضوح و کیفیت تصاویر در آن بیشتر است.
انواع مانیتور
به طور کلی مانیتورها به چند دسته تقسیم بندی می شوند:
-
مانیتورهای دارای لامپ تصویری یا CRT:
مانیتورهای لامپ تصویری یا همان مانیتورهای CRT همان مانیتورهای بزرگ و قطور قدیمی هستند که تا همین ده سال پیش توسط بیشتر کاربران مورد استفاده قرار می گرفتند. این مانیتورها دارای دو نوع محدب و صفحه تخت یا فلت هستند که نوع صفحه تخت یا فلت آنها طرفداران بیشتری داشت. روش کار این مانیتورها به این گونه است که ایجاد تصویر در این مانیتورها به وسیله پرتاب الکترون ها و هدایت آنها به کمک میدان های الکترومغناطیسی صورت می گیرد.
-
مانیتورهای LCD
مانیتورهای LCD مانیتورهایی هستند بدون لامپ تصویر و درنتیجه با قطر کم قطر این مانیتورها حدوداً ۴ سانتی متر می باشد. مانیتورهای ال سی دی را همچنین با نام مانیتورهای کریستال مایع هم می شناسند. دلیل این نام گذاری این است که این مانیتورها از کنار هم چیدن سلول های کریستال مایع به وجود می آیند.
-
مانیتورهای LED
مانیتورهای LED مانیتورهایی شبیه به مانیتورهای ال سی دی هستند با این تفاوت که در آن ها برای نمایش تصاویر به جای کریستال مایع، از دیود های نوری استفاده می شود.
در حال حاضر استفاده گسترده از کامپیوتر بر کسی پوشیده نیست. امروزه در بیشتر خانه ها یک دستگاه کامپیوتر خانگی یافت می شود و هر کس که از کامپیوترهای خانگی استفاده می کند مجبور به استفاده از یک مانیتور برای گرفتن خروجی تصویر از کامپیوتر است. این حجم استفاده وسیع باعث می شود که نیاز به افرادی که در زمینه تعمیرات مانیتور تخصص داشته باشند بیشتر شود. چرا که مانیتورها هم مانند دیگر وسایل الکترونیکی دچار مشکلات و خرابی هایی می شوند که تعمیر آنها تنها به دست یک متخصص امکان پذیر است.